trafficnews.bgТой има издаден смъртен акт. Покойник е от пет години по документи. Според сестра му и собствения

...
trafficnews.bgТой има издаден смъртен акт. Покойник е от пет години по документи. Според сестра му и собствения
Коментари Харесай

Смятат го за мъртъв още от 1994 година, а Милчо е...

trafficnews.bg

Той има публикуван смъртен акт. Покойник е от пет години по документи. Според сестра му и личния наследник е мъртъв още от 1994 година. Не е зомби или фантом, а напълно жив човек. Може да го срещнете на разнообразни места в Плевен. Даже има непрекъснат адрес - под едно стълбище извън до панелен блок. Спи там даже в най-зверския мраз.

Звучи неуместно, само че е реалност. Това е житейската история на Милчо, който гледа на нея като на едно тестване, което един ден ще завърши. 64-годишният някогашен тракторист и строител е обявен за мъртвец от съда в Червен бряг през 2014 г. благодарение на свидетелските показания на най-близките му родственици.

Сестра му и синът му го афишират за безследно липсващ доста по-рано, макар че са наясно, че Милчо е жив и здрав. Така обаче съумяват да продадат семейната къща, без да разделят с него.

По онова време мъжът се е разделил със брачната половинка си и митарства из страната в търсене на работа. Междувременно се е скарал със сестра си и нейния брачен партньор, с който стигат съвсем до пердах. Милчо се прибира понякога в Червен бряг и родното село Чомаковци, само че въобще не подозира, че в действителност го броят за мъртвец.

Разбира за " преждевременната си гибел ", когато инцидентно служители на реда го стопират в Троян за инспекция и му желаят персоналната карта. Милчо обаче няма никакви документи, тъй като срокът на тяхната годност е изминал, а той няма пари да ги възобнови. Когато си споделя пред служителите на реда ЕГН-то, те изумени установяват, че то е на труп съгласно регистрите на Министерство на вътрешните работи.

Така Митов стига до полицията в Плевен. С необикновената молба към шефа на районната дирекция на Министерство на вътрешните работи: „ Господин шеф, апелирам да бъда съживен… “.

Сега Милчо стартира борбата за възкресението си. Дотогава претърпява, като събира хартия и бутилки за левчета, с които събира пари за някоя баничка. Всяка вечер се пъха лазешком под стълбището, което е единственото му леговище. Свикнал е със студа и глада. Даже е оптимист за бъдещето.

„ Мечтая да се съживя, да си направя персонална карта. Да си намеря работа. И квартира, с цел да мога да пребивавам като бял човек, а не като животно “, споделя Милчо какво си е поискал на Нова година. 

Невероятната история на Милчо гледайте във видеото на  TrafficNews.bg 



 



Полицията: Мислехме, че е смешка, само че се оказа неуместна истина

Първоначално мислех, че е някаква смешка или подбив,  признава пред TrafficNews.bg Иван Мусков, полицейски служител в  Плевен, който се заема със случая на Милчо Митов.

" В началото погледнах с усмивка, но след това при по-нататъшните справочни дейности в действителност излезе, че такова лице е умряло. И в действителност неговите пояснения и неговите сведения, които даде, ни наведоха на мисълта, че това, което споделя, фактически е по този начин ", обяснява служителят на реда.

Понеже това е проблем, който не се среща всеки ден, почнал малко по малко да ревизира по какъв начин оповестеният за мъртвец може да върне правата си на пълновръстен жител.

„ Наложиха се много диалози със службата ЕСГРАОН, със правосъдни сформира в Червен бряг, с цел да се стигне до цялото " възкръсване " на индивида ", обяснява Мусков.

Според него зад неуместната история стои желанието на роднините на Милчо да се облагодетелстват.

" Към момента той към момента се води като умряло лице по решение на съответния първоинстанционен съд. Т.е. неговите родственици по-скоро сестра му и синът му са удостоверили, че същият е безследно липсващ през последните 20 години, че нямат данни за негово местоположение, за адрес, не са го виждали, с цел да могат най-вероятно да се разпореждат с имуществото, което имат ", продължава полицейският чиновник.

И недоумява по какъв начин се одобряват за правилни изказванията на роднините на Митов, че той е липсващ през 1994 година, когато две години по-късно е извадил последния си персонален документ.

" Значи никой не си е направил труда да ревизира каква документи е имало в Министерството на вътрешните работи. Никой не е изискал тези документи. По принцип в други такива случаи има запитвания от съответните съдилища: Дайте ми информация, има ли резултат, какво се е случило? Съдът е потърсил връзка с тези лица, само че никой не е открил “, изяснява Мусков.

След като в плевенската полиция стартира процедура по " възкръсване " на Милчо Митов, е избрана и дата за дело в съда в Червен бряг. Призовани са сестра му и синът му.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР